Забравена парола Регистрация

Наводнения

• Публикувано на 24.03.2015 11:54 от потребител maria

Здравейте, в сайта видях, че сте заели да "сръчквате" властите да си свършат работата и да не се допускат повече наводнения. Живея в кв. "Левски" близо до "Витиня", реката до нас е доста пълноводна и пълна с боклуци. Към кого трябва да се обърна, за да се вземат мерки и тя да бъде почистена? Притеснявам се, че може да ни залее. Не знам дали знаете, но нали има кампании за пролетно почистване, това включва ли реките? И към кой трябва да се обърна, за да организираме такава кампания за почистването на речните корита?

• Публикувано на 24.03.2015 13:48 от потребител М.Лазаров

Здравейте Maria,
    Според мен задължението за почистването на речните корита е на съответната община.

• Публикувано на 25.03.2015 09:12 от потребител Рени

Здравейте! Извинете М.Лазаров, но аз мисля, че ако чакате на властите или пък на общините да решат проблема с почистването, било то на речните корита, било то на язовири или пък да Ви решат проблема за каквото и да било, ще има да си почакате. Според мен последната година и половина в България е повече от умерено критична относно опасността от наводнения, а нищо не се прави. Колко хора измряха в Мизия, с. Бисер, Варна, Аспарухово. Всеки път се чака до последния момент, всеки път, когато се случи трагедията, тогава се размишлява по въпроса.
    Аз мисля, че до сега трябваше да се е направил кризисен щаб "Наводнения", който да следи нивото на реките и язовирите, да се грижи за тяхното почистване и за сигурността на гражданите, живеещи в близост до такива райони, но такъв доколкото съм запозната аз НЯМА. Затова ще разчитаме на притеснени граждани като Мария да пишат по форумите и да се надяват някой да ги чуе.

• Публикувано на 25.03.2015 12:58 от потребител М.Лазаров

Здравейте,
    Просто посочих чие е задължението за почистването на речните корита, иначе съм напълно съгласен с мнението на Рени.

Нов коментар

Регистрирайте се или влезте в акаунта си, за да напишете коментар по темата.